استفاده از کفپوش چوبی در منازل، از قدیم تا به امروز بسیار رایج بوده و زیبایی و گرمای خاصی به فضای منزل القا می نماید. کفپوش های چوبی با توجه به جنس چوب به کار رفته در آنها و نحوه فرآوری در انواع و رنگ های مختلفی در بازار عرضه می شوند. همچنین استفاده از کفپوش های چوبی مزایا و معایبی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
انواع کفپوش چوبی
کفپوش پی وی سی
کف پوش PVC یا وینیل، کفپوش چوبی بسیار ارزان می باشد. در این نوع کفپوش در واقع اصلا از چوب استفاده نشده است و فقط لایه رویی آن دارای طرح چوب می باشد و در هنگام راه رفتن روی آن احساس می شود که کمی سخت تر از پی وی سی است. فناوری های اخیر ایجاد شده روی این نوع کفپوش ها باعث افزایش مقاومت کفوش پی وی سی در برارب پارگی و خط و خش شده است. این کفپوش انتخاب بسیار مناسبی برای فضای آشپزخانه یا حمام، مراکز بهداشتی، مکان های تجاری و فروشگاهی می باشد چرا که دارای مقاومت بالا، ضد آب بودن و نگه داری آسان می باشد. هرچند نصب کفپوش ها به صورت کلی بسیار راحت تر از مصالح دیگر به عنوان کفپوش می باشد، با این حال حتما برای نصب این محصول از متخصصین آن کمک بگیرید.
کفپوش لمینت
کفپوش لمینت با ایجاد تصویری از چوب بر روی پلاستیک ساخته می شود که آن پلاستیک بر روی چند لایه تخته قرار می گیرد. الیاف چوب دروه لمینت فشرده بوده و چون طبیعی نیست بنابراین بسیاری از مشکلات چوب طبیعی مانند حساسیت به آب و رطوبت و یا برخورد اشیای تیز به آن حل شده است. اگر کفپوش لمینت با کیفیت بالا تهیه نمایید بسیار سخت و با دوارم هستند در حالی که کیفیت و نشخ ازان آن بی روح بوده و ممکن است لبه های آن دچار پوسته پوسته شود. بنابراین قیمت لمینت کاملا بستگی به نوع چوب به کار رفته در آن دارد.
از جمله مزیت های این نوع کفپوش چوبی ، نصب آسان و سریع آن می باشد. این کفپوش آلرژی زا نیست و در برابر آب مقاوم است. همچنین عایق خوبی به شمار می آیند. کفپوش های لمینت جز کفپوش های مقرون به صرفه به شمار می آید و می توان از آن در منازل استفاده نمود. تنها ایرادی که می توان بر این کفپوش ها گرفت لغزنده بودن و سفت بودن آنها در هنگام راه رفتن روی آن می باشد.
کفپوش ترموود
ترموود بر خلاف تصور همگان، علاوه بر نمای ساختمان در دکوراسیون منازل نقش به سزایی دارد و از آن می توان در تیهه کفپوش های چوبی نیز استفاده نمود. در واقع ترموود همان چوب است که در دمای بالا گرما داده شده و سپس سرد می شود. پس از انجام این فرآیند، چوب در مقابل سرما و گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات، پوسیدگی و هرگونه تغییر شکل در محیط های بیرونی و داخلی، مقاوم می شود. به دلیل چنین خاصیت پر قدرت و پر رنگی از این نوع چوب اغلب به عنوان کفپوش فضاهای بیرونی استفاده می کنند. ترموود طی این فرایند، رنگ یکدست قهوه ای به خود می گیرد و دیگر نیازی به استفاده از رنگ یا مواد شیمیایی برای پوشش رویی آن نیست که همین امر باعث شده تا این نوع کفپوش آلرژی زا نباشد. همان طور که گفته شد از این نوع کفپوش چوبی در فضاهای بیرونی، حمام، لبه استخر و غیره نیز استفاده می شود.
پارکت
پارکت به کفپوش هایی گفته می شود که از چوب طبیعی همچون درختان بلوط، گردو، راش، بامبو و غیره ساخته شده باشد و بسته به نوع چوب، میزان قدرت پارکت نیز متفاوت است. امروزه پارکت ها در اندازه های مختلف تولید و روانه بازار می شوند. نحوه نصب این کفپوش چوبی آسان ولی حساس میباشد. نصب پارکت ها باید به صورت چسباندن قطعات پارکت روی لایه زیرین انجام گیرد. این نوع کفپوش بعد از نصب نیاز به سابیدن و لاک خوردن دارد و این فرایند هر چند سال یکبار باید تکرار شود. پارکت ها چگالی بالایی دارند و از سختی و مقاومت بالایی برخوردار هستند و به همین علت عمر طولانی دارند. از معایب پارکت ها حساس بودن به آب، رطوبت و برخورد اشیاء به آن می باشد. از این نوع کفپوش می توان در منازل، اتاق خواب ها، اتاق نشیمن و سالن غذاخوری استفاده نمود.
مزایای استفاده از پارکت
در بین کفپوش های گفته شده از پارکت به عنوان کفپوش منازل بیشتر استفاده می شود. از آنجا که این نوع کفپوش نسبت به سایر کفپوش ها از جمله سرامیک مزایای بیشماری دارد، هر ساله طرفداران بیشتری پیدا می کند. بنابراین در اینجا به برخی از مزایای پارکت نسبت به سایر کفپوش ها اشاره می کنیم.
1- یکی از دغدغه افراد در هنگام تغییر دکوراسیون یا بازسازی منازل، استفاده از کفپوش مناسب و متفاوت می باشد که پیشنهاد می شود در این صورت حضور پارکت ها در فضای خانه را نادیده نگیرید. پارکت ها به دلیل رنگ و نقش خاص خود فضای صمیمی و گرم در خانه ایجاد نموده و ترکیب آن با هر سبک از دکوراسیون منزل شما جلوه ویژه ای دارد. همچنین به دلیل تنوع فراوان در طرح و رنگ این نوع کفپوش چوبی، با هر سلیقه ای تطبیق دارد.
2- پارکت ها از جمله مصالح سبک و مقرون به صرفه می باشند. در صورت بروز مشکل و آسیب دیدگی در هر بخش از پارکت شما می توانید به راحتی پارکت دیگری جایگزین آن نمایید. در حالی که این امر در خصوص مصالحی همچون سرامیک امکان پذیر نیست.
3- هرچند پارکت ها نسبت به آب و ریخته شدن آب به صورت مستقیم روی خود بسیار حساس اند ولی به راحتی تمیز شده و کافی است با یک تی نم دار روی آن بکشید تا از سطحی کاملا تمیز برخوردار شوید.
4- مقاومت بالای این کفپوش در صورت نگهداری درست از آن باعث شده تا بتوان از آن سال ها در منزل استفاده نمود و هر ساله نگران تعویض کفپوش و جایگزیی آن نباشیم.
5- پارکت ها عایق بسیار خوبی در برابر گرما هستند و این امر در زمستان ها می تواند نکته بسیار خوبی در صره جویی در مصرف انرژی باشد.