چوب از جمله مصالح ساختمانی است که در طبیعت به وفور یافت می شود. از گذشته تا به امروز از چوب در نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی و نیز در ساخت وسایل دیگر استفاده می شده است. اما امروزه به دلیل حمایت های گسترده ای که در رابطه با محیط زیست و قطع نکردن درختان وجود دارد، استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی جز مصالح لوکس به شمار می رود و علاوه بر زیبایی منحصر به فردی که در نمای منزل ایجاد می کند به علت با ارزش بودن آن، از قیمت بالایی برخوردار است. امروزه با ایجاد امکاناتی در تهیه چوب های مصنوعی، بسیاری از افراد از چوب مصنوعی در ساختمان و دکوراسیون خود استفاده می کنند که نسبت به چوب طبیعی قیمت پایین تری دارد و چوب های مصنوعی همچون پی وی سی، MDF، نئوپان و غیره بسیار رایج می باشند. از چوب می توان در اشکال مختلف همچون الوار، تخته های چند لایه، روکش های مختلف در ساخت بسیاری از وسایل استفاده نمود. همچنین چوب طبیعی انواع مختلفی دارد که در ادامه به توضیحاتی پیرامون هر کدام می پردازیم.

چوب در ساختمان سازی

 

چوب در نمای ساختمان

چوب از انواع مصالح ساختمانی پرکابرد به شمار می آید که در امور مختلف ساختمان سازی همچون دکوراسیون داخلی، چوب در نمای ساختمان، قاب سازی، چوب بست، کارهای تزئینی و دیگر موارد کاربرد دارد. امروزه معماران بسیاری از چوب مخصوص نما که به چوب ترمو معروف است در نما سازی ساختمان استفاده می کنند و تلفیق چوب با سایر مصال ساختمانی می تواند نمای چشم نوازی در ساختمان ایجاد نماید. همچنین نما و حس ویژه ای که توسط چوب به ویژه چوب طبیعی در محیط به وجود می آید قابل مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی نیست.
همچنین به منظور متمایز نمودن ساختمان های خاص و لاکچری از دیگر ساختمان ها امروزه از این مصالح ساختمانی به وفور در نما سازی و دکوراسیون داخلی ساختمان ها استفاده می شود. چوب ها در انواع و رنگ های متفاوتی در بازار عرضه می شوند که با توجه به طراحی کل ساختمان و سلیقه مشتری می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
از دیگر کاربردهای چوب در ساختمان سازی علاوه بر استفاده در نما می توان به استفاده از آن به عنوان کفپوش و دیوار پوش اشاره نمود. دیوارپوش ها و کفپوش های چوبی در ابعاد های مشخص و رنگ های متفاوت تولید شده و با در کنار هم قرار گرفتن در فضای مورد نظر، سطحی متفاوت را به وجود می آورند.

استفاده از چوب در دکوراسیون

 

چوب در نمای ساختمان / دکوراسیون داخلی

 

علاوه بر زیبایی که این محصول در پی دارد به علت مقاومت و استحکام زیاد خود باعث محبوبیت فراوان شده است. علاوه بر استفاده از چوب در نمای ساختمان ، از آن در دکوراسیون داخلی و استفاده به عنوان کفپوش ساختمان، استفاده می شود. همچنین چوب یک عایق صوتی می باشد که مانع از انعکاس صدا شده و یکی از مزیت های خوب آن به شمار می آید. قابل توجه است که در هنگام انتخاب کف پوش دقت نمایید زیرا بعضی از کف پوش های چوبی مانند کفپوش های ساخته شده از چوب کاج در هنگام راه رفتن روی آن سر و صدا ایجاد نموده و باعث اذیت افراد خانواده می شود. بدین منظور جهت استفاده از چوب به عنوان کفپوش بهتر است نوع چوب انتخابی، گردو باشد که به دلیل تراکم بالایی که دارد در هنگام راه رفتن روی آن صدا ایجاد نمی شود.

همچنین چوب علاوه بر داشتن مقاومت بالا، به علت داشتن وزن سبک خود بار اضافه روی ساختمان ایجاد نمی کند و از نصب آسانی نیز برخوردار است.
از دیگر مزایای استفاده از چوب به عنوان کفپوش نرم بودن آن می باشد که بسیاری از خانواده هایی که دارای فرزند کوچک و یا فرد مسن در بین خود هستند، برای حفظ ایمنی بیشتر افراد خانوادشان از این کفپوش استفاده می کنند.
عمر چوب بسیار بالا است و بنابراین می توان سال ها از آن به عنوان کفپوشی زیبا و مفید استفاده نمود.

تنها ایرادی که می توان بر روی کفپوش های چوبی گرفت، عدم مقاومت کافی در برابر رطوبت و آب هستند و برای تمیز نمودن آنها میبایست از ریختن آب به صورت مستقیم روی آنها خودداری نمود. زیرا رطوبت و آب تاثیر زیادی روی ویژگی های ظاهری و مقاومتی چوب گذاشته و باعث نرم شدن، متورم شدن و پوسیده شدن آن می شود. البته برای جلوگیری از این مشکل می توانید در هنگام نصب این کفپوش ها از روکش ضد آب برای پوشش لایه خارجی آنها استفاده نمایید. جالب است بدانید امروزه با پیشرفت تکنولوژی نانو این امکان وجود دارد که خواص چوب با استفاده از فناوری نانو تقویت شده و این امر علاوه بر افزایش طول عمر چوب، مانع از به وجود آمدن قارچ، کپک و پوسیدگی چوب می شود. پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از مطالب بیشتر در ارتباط با کفپوش های چوبی، مقاله بعدی را بخوانید.

انواع چوب های طبیعی

امروزه استفاده از چوب در نمای ساختمان بسیار رایج می باشد که می توان بدین منظور از دو نوع چوب طبیعی و مصنوعی استفاده نمود. مهم ترین و پرکاربردترین انواع چوب های طبیعی عبارت اند از:

چوب گردو

 

چوب در نمای ساختمان / چوب گردو

چوب گردو از بهترین چوب های طبیعی می باشد چرا که به علت تراکم بافتی موجود در آن، از مقاومت بالایی برخوردار شده است و جز چوب های طبیعی با طول عمر بالا می باشد. چوب گردو در برابر خمش و کشش بسیار مقاوم بوده و در مقایسه با دیگر انواع چوب ننسبت به آب مقاوم تر است. چوب گردو قهوه ای تیره می باشد و طرح و بافت بسیار زیابیی دارد. این چوب قابلیت صیقل پذیری و رنگ کاری دارد و می توانید آن را متناسب با محیط خود برش دهید. همچنین امکان منبت کاری و کنده کاری روی بافت این چوب وجود دارد. طبیعی است که به دلیل تمام مزایای ذکر شده از چوب گردو، این چوب نسبت به سایر چوب های طبیعی قیمت بالاتری دارد و از این چوب در نمای ساختمان های لاکچری و دکوراسیون داخلی این خانه ها استفاده می شود.

چوب راش

 

چوب در نمای ساختمان / چوب راش

چوب راش نوعی چوب نیمه سنگین به حساب آمده و بسیار مورد استفاده طراحان دکور می باشد. چوب راش بافتی همگن و متشکل از یکسری دوک دارد که زیبایی خاصی در ظاهر چوب به وجود آورده است. رنگ این چوب کرم مایل به قرمز می باشد. چوب راش نیز مانند چوب گردو قابلیت رنگ آمیزی دارد با این تفاوت که قسمت دوک آن به رنگ سیاه می شود و این خود برای بسیاری از افراد عیب بزرگی به شمار می آید. به دلیل قطر زیاد چوب راش از آنها می توان به طور مستقیم در صنعت مبل سازی یا درب سازی استفاده نمود. چوب راش نیز مانند چوب گردو طول عمر بالایی دارد و در مقابل رشد قارچ و باکتری بسیار مقاوم می باشد.

چوب بلوط

چوب در نمای ساختمان / چوب بلوط

درخت بلوط و به تناسب چوب بلوط عمر بسیار طولانی دارد. رنگ چوب بلوط از قهوه ای روشن تا تیره وجود دارد. مقاومت بالای چوب بلوط در برابر سائیدگی، رطوبت، فشار و رشد باکتری و قارچ باعث شده از این چوب در بسیاری از تولیدات داخلی همچون تولید مبل، کفپوش، کابینت و غیره استفاده شود.

چوب ملچ

چوب ملچ بعد از چوب گردو از گران ترین چوب های طبیعی در بازار می باشد. طرح چوب ملچ بسیار زیبا است و از درخت نارون به دست می آید. این چوب نیز همانند چوب راش جز دسته چوب های نیمه سنگین به شمار می آید. رنگ چوب ملچ قهوه ای مایل به قرمز می باشد و به دلیل زیبایی خاصی که دارد در دکوراسیون های داخلی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت چوب ملچ در برابر نفوذ و رشد حشرات، خمیدگی و ضربه بالاست و طول عمر بالایی دارد. از این چوب در تولید و ساخت تخته های چند لایه، روکش چوب و تولید مبل و صندلی استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sakhtemu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/sakhtemu/public_html/wp-includes/functions.php on line 5109